7 Ekim 2013 Pazartesi

Önyargısız Makyaj – Sezonda Krem Allık


SEZONDA KREM ALLIK  


Chanel 2013 Sonbahar Kış Sezonu Krem Allık ve Rujlar


Her konuda önyargısız davranmaya çalışan ben,  bugün krem allıklar konusunda oldukça önyargılı biri olduğumu öğrendim. Bir Pazar günü kahve içmek ve sohbet etmek için sözleştiğimiz Helen ile kendimizi yeni sezon makyajı ürünlerini yakından incelemek üzere bir kozmetik mağazasında bulduk tabi ki.. Ojelerden farlara, rimellerden rujlara kadar her şeyi tek tek denerken Chanel’in sezonda çıkardığı yeni krem allık serisini denemek bile istemediğimi fark ettim. Krem allıklar bana annelerimizin, anneannelerimizin, ruju hem dudaklarına, hem de yanaklarına uyguladıkları, o çeşit yokluğu olan günleri hatırlatıyordu sanırım. Helen benden daha cesur olacak ki hemen elini uzatıp beğendiği rengi elinin üstüne uyguladı. Sonra bana döndü ve “ Nef bunun yapısı çok farklı, bunu kesinlikle denemelisin” dedi.
“Ama ben krem allık sevmem ki” dedim…Fakat Helen ısrarlıydı, bana döndü ve beğendiği rengi yüzüme uyguladı. Meğer yıllardır aradığım allık buymuş. Sonbahar güneşi öpmüş, hafif üşümüş veya utanmış gibi bir görünüm çıktı ortaya…Krem allıklar da alışık olduğumuz yapışkan dokudan eser yok, bitişi de çok doğal...
 
 Compact toz allıklara nazaran çok daha doğal ve çarpıcı bir sonuç elde ettik.  Çünkü compact allıkları ne kadar düzgün uygularsanız uygulayın,  fondöten üstünde farklı bir tabaka oluşturuyor bu çok net bir şekilde görülebiliyor. Ancak kremsi yapıdaki bu allık, fondöteninizle birlikte sanki bir bazmış gibi ve sanki sizin teninizin rengiymiş gibi algılanıyor. Krem allıklar özellikle günlük makyajda doğal görünümü sevenler için iyi bir seçenek olacaktır.
Krem allıkların uygulaması da oldukça kolay, sadece 2 parmak ucunuza az bir miktar allık alın, küçük birkaç vuruş ile ideal görünüme kavuşun. Fırça ya da başka bir aplikatör kullanmanıza gerek yok. Miktarını olabildiğince az tutup gerektiği kadar tekrarlamak daha mantıklı görünüyor. Miktarını abarttığınızda azaltmak için çok fazla dağıtmanız gerekebilir. Bu da doğallıktan uzaklaşmanıza sebep olabilir.   
Fiyatlarına gelince, Chanel’in 2103 kış sezon ürünleri içinde fiyatı en uygun olanlardan biri krem allıklar. Gramaj olarak az görünse de uygulamada kullandığınız miktar az olduğunu ve compact allıklarda fırça üzerinde kalan miktarı ve uygularken uçarak kayıp olan miktarı düşündüğünüzde fiyat/performans olarak başa baş gibiler…Chanel Cream Blush 62 Presage, 2 gr, 90 TL.


 
Makyajda önyargılarımızı yıkmamız gerektiğini bugün bir kez daha anladım. Ürünleri denemeden karar vermemek gerekiyor. Krem allıklara olan bakışım değişti… Chanel ile başlayan bu krem allık sevgim umarım diğer markalar için de geçerli olur J Her ne kadar firmalar çok fazla krem allık yapmasa da, önümüzdeki günlerde biraz araştırma ile farklı markaların farklı fiyat segmentlerindeki krem allıklarını sizin için deneyeceğim ve sonucu sizinle paylaşacağım…
Bu konuda tekrar görüşmek üzere… Sevgiler…
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder