25 Aralık 2013 Çarşamba

Yılbaşı Gecesi Makyajı


Evet…Nasıl görünmek istiyorsunuz? Dışarıda mısınız, evde mi? Benim favori yılbaşı makyajım göz makyajında biraz iddialı. Şöyle anlatayım, anlatmadan önce göstereyim;

 


Bu arada aradaki fark anlaşılabilsin diye bir gözümde kar taneleri uygulaması var, diğerinde yok…

Fondötenle başlıyoruz. Lancome Teint Idole, 035. Sonrasında göz makyajı sabitleyicimizi sürüyoruz. Bu önemli çünkü göze ağır bir makyaj yapacağız. Kalıcılık ve tutuculuk gerekli. MAC Painterly her zaman favorim. Cildin emmesini bekleyip, göz makyajına başlayalım. Ana far paletlerimiz Dior 5li Smoky Design 008, Dior tekli ışıltılı siyah füme 088 ve Guerlain 04 Two Gossip. Smoky görüntü verecek başka bir palet de tabi ki kullanılabilir. Dior un paletinden beyaz ışıltılı kremsi bazı göz kapağına komple uyguluyoruz. Ardından paletin içindeki 2 tane koyu rengi karıştırarak yine komple göz kapağına uygulamamız gerekiyor. Koyuluk derecesini kendiniz ayarlayabilirsiniz. İlk kat yetmez ise ikinci bir kat uygulayıp koyulaştırabilirsiniz. Arkasından Dior 088 ve Guerlain paletindeki koyu moru karıştırıp gölge yapıyoruz. Bunlardan sonra yine Dior paletine dönüp gri metalik ışıltılı kremsi farı sadece parmak uçlarımızla tüm far uygulamasının üzerine yerleştiriyoruz. Bu son dokunuş ışıl ışıl bir görünüm yaratıyor, ama simli değil, sadece yoğun metalik ışıltı. Doku çok ince olduğu için altta uygulanan renkler gayet belirgin kalırken, gözlerimiz mücevher gibi ışıldıyor…Evet sonrasında yine Dior paletinden siyah linerı MAC ın özel ucu kesik liner fırçası (212) ile tüm gözümüze uyguluyoruz. Kalın ve hafif kuyruklu bir hat çekebilirsiniz. Farlar çok koyu olduğu için zaten linerı ne kadar koyu ve kalın çekerseniz o kadar iyi…Şimdi sıra kirpik kıvırıcı ve rimelde. Bol rimel uygulamasını takiben gözlerimizi bu makyajı hazmetmesi için biraz dinlendiriyoruz. Rimelde iyice kurusun.

 

Şimdi gelelim takma kirpiklere. Ben MAC in tek parça halindeki takma kirpiklerini kullanıyorum. Tek tek takılanlara oranla uygulaması çok daha kolay ve kesinlikle yapay durmuyorlar. Sadece biraz el yatkınlığı gerekiyor. Kendi su bazlı yapıştırıcısı ile kolayca uygulanıyor. Yapılı makyajın üzerine uygulayacağımız için bir far fırçasının ters ucu ile gözümüzün üzerine hafifçe bastırarak tutalım. 5 saniye de yapışıyor. Eğer takma kirpik deneyiminiz yoksa önce bu makyajın provasını yapın. (Veya beni arayın, makyaj randevusu alın:-) Çünkü bu kadar makyajı yapıp sonra da takma kirpik aşamasında tüm makyajı mahfederseniz çok üzücü olur…Takma kirpikleri taktıktan sonra liner ı bir kat daha geçmek lazım, çünkü su bazlı yapıştırıcının izleri kalabiliyor.




Velhasıl kirpikler de tamamsa, artık Dior’un kirpiklere kar yağmış görünümü veren “kar taneleri” ürünü ile makyajımızı tamamlıyoruz. Bu ürünü eğer 8 yıl önce ki yılbaşı sezonundan almamış iseniz, şu anda bulmanız imkansız. Evet tam 8 yıl önce vardı ve ben tabi ki almıştım. Ürün kalem formunda, çevirdikçe ucundaki ince tüpten beyaz bir sıvı akıyor. Bunu kirpiklerinizin üzerine dokundurup çekiyorsunuz, ve işte kirpiklerinizin ucunda kar taneleri..Işıl ışıl…Çok özel…Ve şık.

Göz altına Krylon Transparent Powder uygulayıp, bu mucizevi ürüne inanamayarak göz makyajımızı tamamlıyoruz. Bu kadar ince bir pudra nasıl olurda bu kadar kapatıcı ve aydınlatıcı olabilir. İçine peri tozu katmışlar galiba…

Yanaklara hafif bir renk veriyoruz. Sarı bazlı bir allık tercih sebebi. Ve elmacık kemiklerimizin üzerine Dior Illuminating Lace Effect Powder 002 uyguluyoruz… Spotlar altında elmacık kemiklerinize herkes bayılacak. Bu micro simler olağandışı elegan.

Ruj olarak sadece ışıltı öneriyorum, o da gloss tarzında. YSL Golden Gloss un ışıltıları mükemmel ama glossta ışıltı söz konusu olduğunda Chanel her zaman ilk tercihimiz. Kaşlarımızı unutmayalım. Gözler bu kadar koyu olunca kaş rengini açmak gerekiyor. Ben MAC in sıkıştırılmış beyaz pudrası ile kaşlarımın rengini açtım. Evet, pudrayı far fırçası ile kaşlarınızın üzerine uygulayın. Yoksa kapkara kaşlı ve kapkara gözlü olursunuz...

Evet makyajımız bu kadar. Aslında vurgu sadece gözlerde. O yüzden ne giyerseniz giyin, ne renk giyerseniz giyin, bu makyaj sizi tamamlar.

Hanımlar, iyi seneler. Umarım 2014 mutluluk, sağlık, başarı, huzur ve nice güzellikler getirir.

Güzel kalın,

Helen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder